Mermer Dekorasyon Önerileri

Mermer Dekorasyon Önerileri

Mermer, doğal taşlar arasındaki en gösterişli malzemelerden biridir. Bu olağanüstü malzeme günümüzde yalnızca duvar kaplama veya yer kaplama malzemesi olarak kullanılmaz. Ev içerisindeki dekorasyonda mermer kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Peki evlerinizde ve iş yerlerinizde mermer ürünler ile nasıl dekorasyon oluşturabilirsiniz? İşte bu konuyla ilgili önerilerimiz!

Mermer Masa ve Sehpa Şıklığı

Mermer ürünlerin iç dekorasyonda en fazla tercih edildiği ürün grupları mermer masalar ve sehpalardır. Çünkü doğal mermer masalar ve sehpalar, evin içerisindeki diğer malzemelerle mükemmel bir uyum sağlar. Mermer ürünler hem sağlıklı hem de şıktır. Ayrıca bu ürünler dış kuvvetlere karşı dayanıklı olmasıyla da bilinir. Tüm bu nedenlerle mermer masa ve sehpalar mermer dekorasyon tasarım ürünleri arayanlar için mükemmel seçimler olacaktır. Bu ürünlerle ilgili önerilerimiz aşağıdaki gibidir:

  • Yemek masası: Salon, oturma odası, mutfak, balkon, teras gibi alanlarda mermer yemek masalarını tercih edebilirsiniz. Eğer evinizi daha ferah göstermek istiyorsanız beyaz, krem, bej gibi açık renkli mermerleri kullanabilirsiniz. Daha klasik bir görünüm için ise siyah, bordo, kahve, yeşil, gri renklerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca renk ve doku seçiminizde evinizdeki mermer tezgah, yer döşemesi, dekorasyon ürünü gibi diğer parçaları da dikkate alabilirsiniz.
  • Toplantı odası masası: İş yerleri için en uygun masa türlerinden biri mermer toplantı odası masasıdır. Bu masalar şık ve lüks görünümleri nedeniyle ofislere bambaşka bir görünüm sunar. Renk seçimi yaparken siyah, yeşil, gri gibi asil renkleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca diğer mobilyalarınızla aynı desenleri kullanarak uyumu yakalayabilirsiniz.
  • Mermer sehpa: Mermer sehpalar hem evlerde hem de ofislerde oldukça şık duran detaylardır. Mermer sehpa seçiminde kişisel zevklerinize uygun olarak yuvarlak, kare veya dikdörtgen modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modelleri odaların orta kısmında konumlandırabilir veya dresuar kullanımına uygun şekilde kenarında da yer verebilirsiniz.

Salonda Mermer Detayları

Salonunuza farklı tasarımlar katmak için mermer ürünlerinin çekici görünümünden faydalanabilirsiniz. Mermer dekorasyon ürünleri her alanda sıra dışı görünümler sunarak dekorasyonu güzelleştirir. Salonunuza bambaşka bir hava katmak için baş harflerinizden oluşan özel mermer tasarımları kullanabilirsiniz. Ayrıca salonunuzdaki dolaplarda ve masalarda birbirinden şık dekor ürününe yer vererek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Özellikle cam kenarlarında konumlandıracağınız dekoratif şişe bar, saksı, vazo gibi tasarım mermer ürünleri evinizin havasını farklılaştıracaktır.

Salonunuzda veya oturma odanızda misafir ağırlarken de mermer tasarımlara yer verebilirsiniz. Örneğin özel kesim mermer sunum tabağında servis edilmiş ikramlıklar oldukça şık duracaktır. Ayrıca birbirinden şık bardak altlıkları ve peçeteliklerle de özenli sunumlar oluşturabilirsiniz.

Minimal Evlerde Mermer Dokunuşları

Minimal evlerde yaşam alanları biraz daha dardır. Ancak bu evlerin doğru mermer tasarımlar ile şık ve kullanışlı bir şekilde dekore edilmesi de mümkündür. Minimal evlerde aydınlık ve ferah havalar için beyaz, bej, gri gibi renkleri kullanabilirsiniz. Özellikle beyaz, bej mermerden yapılmış mutfaklar ve banyolar alan derinliği kazandıracaktır. Bu açık renklerle uyumlu pembe, krem, kahverengi, gri ve sarı tonlarındaki aksesuarları tercih ederek bir bütünlük de oluşturabilirsiniz. Ayrıca özel mozaik fayansları ve basamakları kullanarak geniş görünümler elde edebilirsiniz.

Mermer Dekorasyonunda Kullanılabilecek Yüzeyler

Mermer ev dekorasyonu için kullanılabilecek farklı yüzeyler de vardır. Bu yüzeyler, özellikle doğal mermer görünümüne uyum sağlar ve dekorasyonu tamamlar. Ev ve iş yeri dekorasyonunuzda mermerin yanında kullanabileceğiniz farklı doku örnekleri aşağıdaki gibidir:

  • Ahşap: Doğal ahşap malzemeler, mermer ile mükemmel uyum sağlar. Özellikle açık renk tonlu mermerleri ahşap yüzeylerle beraber kombinleyebilirsiniz.
  • Metal: Metal yüzeyler mermer dokusuna şıklık katan detaylardır. Siyah, gri, beyaz, altın ve pembe renkli metallerle mermerleri kombinleyebilirsiniz.
  • Cam: Cam yüzeylerin mermerlerle uyumu oldukça iyidir. Özellikle ayna ve cam çerçevelerin yanlarında mermer dekorasyon ürünlerini tercih ederek alanınızı daha da güzelleştirebilirsiniz.

Dekorasyonunuzda kullanabileceğiniz en şık mermer ürünleri için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız!