Mermerin Kalitesi

Mermerin Kalitesi

Mermer, doğanın hediyesi olarak karşımıza çıkan değerli bir doğal taştır. Günümüzde bu taşın yer döşemesinden dekoratif objelere kadar birçok kullanım alanı vardır. Ancak mermer kalitesi hakkında birçok kullanıcının aklında soru işaretleri olabilir.

Mermer kalitesi nasıl anlaşılır ve mermer seçerken nelere dikkat edilmelidir gibi konulardaki sorularınızın yanıtlarını bu yazıda bulabilirsiniz. İşte mermer kalitesiyle ilgili tüm önemli unsurlar!

Yüzey Bütünlüğü

Mermerler, doğanın bizlere hediyesidir. Ancak bu malzemenin doğal olmasından kaynaklı olarak yüzeyinde bazı boşluklar var olabilir. Bu boşlukların çok sık olması mermerin kalitesini bozar. Bu nedenle hava boşluklarının özel yapı malzemeleriyle tamamen kaplanması oldukça önemlidir. Yüzey bütünlüğünü sağlayan bu işlemin özenli yapıldığı ürünler kalite açısından oldukça değerlidir. 

Yüzeyin Sağlamlığı ve Emiciliği

Mermer ürün satın alınırken bu parçanın nerede kullanılacağı son derece önemlidir. Çünkü mermerlerin cinsine göre yüzey sağlamlığı ve emiciliği değişebilmektedir. Örneğin mutfak tezgahlarında, banyolarda, havuz kenarlarında daha az su emici olan mermerler tercih edilmelidir. Dış cephe kaplamalarında ise sağlam yapılı mermerlerin tercihi doğru olacaktır. Bu nedenle mermer ürün satın alırken aradığınız tüm özelliklerin olduğundan emin olduğunuz kaliteli parçaları tercih etmelisiniz.

Yüzey Parlaklığı

Mermer yüzeylere uygulanabilen birçok farklı işlem vardır. Bu işlemler kullanıcıların tercihlerine ve mermerin kullanım yerlerine göre belirlenir. Yüzeylerin cilalanması veya mat bırakılması; mermer detaylarının ortaya çıkması açısından önemlidir. 

Damarlı Yapı

Doğal bir taş olan mermer içerisinde fosillerden kaynaklı damarlı yapılar bulunur. Bu yapılar mermerin cinsine ve bulunduğu yere göre değişiklik gösterir. Mermerlerin bu doğal oluşumlara sahip olması onu daha da çekici kılar. Fakat bu noktada kullanıcıların kişisel zevkleri de devreye girebilmektedir. Damarlı mermer görünümünü istemeyen müşteriler için de özel çözümler bulunabilmektedir.

Mermer Rengi

Granit mermer kalitesi hakkında fikir sahibi olabileceğiniz bir diğer unsur mermer rengidir. Mermerler beyazdan yeşile, griden pembeye kadar çok sayıda renge sahip olabilmektedir. Mermer renkleri aynı ocak içerisindeki taşlar arasında bile değişebilmektedir. Ayrıca bazı göz alıcı renkler nadir bulunur ve oldukça kıymetlidir. Mermer renklerinin çok çeşitli olması kullanıcılara farklı kombinasyonlar üretme şansı sunarken aynı zamanda kalitesi hakkında da fikir verir.

Seleksiyon

Mermer doğal bir taş olduğu için doğada bloklar halinde bulunur. Ancak her bir blokta farklı damar yapıları oluşabilir. Ayrıca bazı bloklar arasında ufak renk farklılıkları da olabilmektedir. Bu nedenle satın aldığınız mermerin hangi seleksiyondan geldiğini bilmeniz ve buna göre tercih yapmanız önemli olacaktır.

Firma Referansları

Mermer firmalarından ürün veya plaka satın alacağınızda hem malzemenin kalitesine hem de firmanın referanslarına önem vermeniz gerekir. Çünkü prestijli firmaların güçlü referansları bulunur ve bu referanslar firmanın kalitesi hakkında ipuçları taşır. Ürün satın alacağınız firmanın referans listesine bakarak iyi bir ayrım yapabilirsiniz.

Mermer Ürün Kalitesi

Mermer ocakları bulunan her firma masa, sehpa, dekoratif obje, aksesuar gibi bitmiş ürünleri ustalıkla üretemez. Çünkü bu detaylı ürünlerin yapımı tecrübe, ekipman ve titiz çalışma gerektirir.  Her üretim yapan firmanın mermer masa kalitesi bir değildir. Bu nedenle sektörde uzun yıllardır var olan ve üretim konusunda kendini kanıtlamış olan firmalardan alışveriş yapmak daha uygun olacaktır.

Mermerevim Kalitesi

Çekiçler Grup güvencesiyle üretilen Mermerevim ürünleri; en iyi bloklardan özenle seçilen 1.kalite mermer plakalardan yapılır. Bu malzemeler mermer kalite kontrol işlemlerinden geçirilir ve ardından deneyimli çalışanlar aracılığıyla işlenir. Üretim işlemlerinin tüm aşamalarında yüksek teknolojili makineler kullanan Çekiçler Mermer, en yüksek kalitedeki ürünlerini sizlere sunmaktadır. Bu benzersiz ürünlere sahip olmak için web sitemizi ziyaret edebilir ve siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.